Rozhovor s Markem Hübnerem 25.02.2018
Skupina Donor přináší rozhovor s Markem Hübnerem. Člověkem, který je autorem přebalu pro debutové album kapely. Jakým způsobem s grafikou začínal, jak se mu s kapelou pracovalo a nebo co přebal samotný symbolizuje? To vše se dozvíte v následujících řádcích.

Mohl bys pro začátek prozradit, jak ses dostal k práci grafika?

K práci grafika jsem se dostal už jako teenager, kdy jsem měl jako koníčka figurování na platformě Youtube. Už tehdy jsem si vlastně tvořil všechno sám, dost mě to chytlo a začalo mě to bavit čím dál víc. Postupně jsem získával zkušenosti i v animacích, vlastnil jsem herní pořad, kde se tehdejší grafické zpracování projevilo nejvíce. No a teď jsem tady.

 

Jakým způsobem začala tvá spolupráce s kapelou Donor?

Moje spolupráce s kapelou Donor začala po zveřejnění mého fan artu na jednu z metalových skupin na Facebooku, následně jsem dostal zprávu od manažerky a ta mi nabídla práci.

 

Mohl bys popsat, co je na přebalu desky a jaký je hlavní motiv?

Na přebalu desky je kontrast mezi obyčejným smrtelníkem a agresivním robotem. Kápě značí tajemno, ale také strach z odhalení temné skutečnosti, že nad námi stroje postupně získávají kontrolu. Vše zároveň také zdůrazňuje zaměření na čas, minulost a budoucnost.

 

Jak jsi na tento motiv přišel? A jaká byla celková spolupráce s kapelou?

Na motiv jsem přišel s pomocí členů kapely, sami mi řekli, jak by to asi mělo vypadat. Řídil jsem se pokyny a postupně vše zdokonaloval k jejich naprosté spokojenosti. Spolupráce s kapelou byla nejdříve smíšená a to hlavně z hlediska komunikace, ale nakonec to dobře dopadlo a jsem s ní i s výsledkem spokojen.



Plánujete s kapelou Donor i další spolupráci někdy v budoucnu?

Ano, plánujeme spolu v budoucnu další spolupráci, ale to se díváme moc dopředu a ještě není zcela jisté, o čem to celé bude. Zatím vím jen střípky, každopádně bych se ale měl podílet na tvorbě jewel boxů.

obrázek